Maak kennis met de kickbike

Je kent de step. Je kent de fiets. Wat krijg je wanneer je die twee met elkaar kruist en een liefdesbaby laat voortbrengen?

Dan krijg je dus een step met het formaat en de wielgrootte van een fiets. Of is het toch een fiets met een lage stang en zonder zadel, waar je op staat in plaats van zit? Het is een beetje van allebei. Ze worden steeds populairder, en wij gaan je er hieronder kennis mee laten maken.

Is het een step? Is het een fiets?

Een kickbike is dus een soort kruising tussen een step en een fiets. Dat betekent dat je hem kunt zien als beide omschrijvingen van hierboven.

Aan de ene kant is een kickbike in feite een fiets zonder zadel en met een verlaagd frame. In plaats van te zitten en te trappen, sta je op een plank met je ene voet en beweeg je jezelf voort door af te zetten met de andere. Net als op een step dus.

Aan de andere kant is het eigenlijk een soort uit zijn krachten gegroeide step. In plaats van de kleine, harde wielen van een step, heeft een kickbike de grote luchtbanden die je gewend bent van een fiets.

Wat zijn de voordelen?

Waarom zou je kiezen voor een kickbike, in plaats van een step of fiets? Voor veel mensen is de kickbike vooral een leuke sport, waarmee je veel verschillende spiergroepen traint. Zo is steppen natuurlijk goed voor je billen en benen, maar ook voor je core, doordat je jezelf voortdurend in evenwicht moet houden.

Voor hardlopers is de kickbike een ideale manier om aan de conditie te werken, die wat minder belastend is voor de gewrichten.

De luchtbanden maken een kickbike een geschikt vervoermiddel voor lange afstanden. Waar een step bij meerdere kilometers al snel oncomfortabel wordt, door de kleine en harde wielen, kun je met een kickbike gemakkelijker grotere afstanden toeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *