Noordrijn-Westfalen, de drie na grootste deelstaat

noordrijn-westfalen

Noordrijn-Westfalen, afgekort NRW, is een deelstaat in het westen van Duitsland. Deze deelstaat heeft bijna 18 miljoen inwoners op ongeveer 34.000 vierkante kilometer. Qua inwoners, is dit de grootste deelstaat en qua oppervlakte, is dit de op drie na grootste deelstaat. De deelstaat grenst aan België en Nederland en de hoofdstad is Düsseldorf.

noordrijn-westfalen

Natuur

Deze deelstaat is erg avontuurlijk. Je kunt gaan speuren in het kreupelhout naar dieren en je kunt genieten van het landschap. Als je op het landschap loopt, hoor je het zachte kabbelen van de bergbeken in het Sauerland en dit zorgt voor enorm veel rust. Het Nationaal park Eifel bevat oerbossen die voor erg veel groen zorgen. Als je in deze deelstaat bent en je houdt van avontuur, kun je de Drachenfels in het Siebengebirge beklimmen. Het steekt hoog boven de Rijn uit en het heeft een prachtig uitzicht. Houd je niet van de hoogte? Geen probleem. Je kunt ook duiken in een van de stuwmeren in het Bergisches Land. 

Düsseldorf

Düsseldorf is de hoofdstad van deze deelstaat. Dit is een erg populaire en toerisme stad, dit is niet voor niets. Er zijn veel historische plekjes te vinden, bijvoorbeeld Burgplatz en de Marktplatz. Houd je niet zo van historie? Ga dan lekker winkelen op de Königsallee. Hier zijn enorm veel leuke winkeltjes te vinden, waar je helemaal los kan gaan. Pak ook zeker een lekker terrasje in de Medienhafen, want hier heb je een prachtig uitzicht op een paar hoogstandjes van de architectuur in deze stad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *